Het programma

 

Zondag 19 november

Zondag 19 november 2023 komt de Sint weer in Lochem aan. Om de sfeer erin te brengen is de Pietenband aanwezig bij het Twentekanaal. Zij zullen ervoor zorgen dat de keeltjes gesmeerd zijn en de Sint in een knotsgek Lochem aankomt. Ook zal Marinka Beumer de dans die alle kinderen uit de gemeente Lochem hebben kunnen oefenen, nog een keertje doornemen.

12.30 uur
De enige echte Pietenband wacht samen met de Burgemeester, praatjesmeneer Wally en alle kinderen aan de kade van het Twentekanaal. Door hard, harder, hardst te zingen en te dansen komt de Sint vast en zeker weer in Lochem. Tenminste, als hij op tijd een stoomboot heeft gevonden om mee naar Lochem te varen... Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve zal samen met praatjesmeneer Wally Sinterklaas en zijn Pieten warm onthalen in het mooie Lochem. Maar de Sint komt natuurlijk voor al die lieve kindertjes, dus zorg dat je erbij bent om de eerste glimp van de Sint op te vangen en te checken of de Pieten het strooien nog niet zijn verleerd! Provincie Gelderland organiseert een namenwedstrijd voor de twee bruggen die er in Lochem bij komen. Een Lochemse jury beoordeelt de inzendingen en kiest per brug een top 3 aan namen. Burgmeester en pieten onthullen hier op spectaculaire wijze de laatste 3 namen!!!

13.00 uur
Rond de klok van 13.00 uur zal de Sint richting de binnenstad gaan. Van z’n ‘Un dos tres’ lopen de Sint en zijn Pieten onder leiding van de Pietenband in een gezellige optocht naar de Kleine Markt. De route gaat vanaf het Twentekanaal via de Tramstraat en de Walderstraat naar de Kleine Markt. Sluit zoveel mogelijk aan in de optocht, dat is wel zo gezellig voor de Sint. Neem zo min mogelijk een alternatieve route, want we willen niet dat de Sint de weg kwijtraakt! Dat zou wat zijn zeg!

Rond de klok van 13.15 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan op de Kleine Markt. Hier is speciaal voor de Sint een podium verrezen, waar tot 16.00 uur een doorlopend programma is. De danspieten zullen onder leiding van Marinka Beumer samen met alle kinderen uit Lochem de Sint versteld doen staan. Zo’n grote dansvoorstelling heeft de Sint nog nooit gezien! En papa’s, mama’s, oma’s, opa’s en andere grote mensen mogen natuurlijk ook mee doen. De Kids DJ zal de hele middag aanwezig zijn om een fantastisch feestje te bouwen. Voor moe worden is geen tijd, want dansstudio Pop-Up en Brinio komen dansen laten zien waarmee de heupjes van een ieder wat losser zullen worden. Ja, ook die van de Sint. Zangeres Yentl Langeler komt ook op het podium om prachtige Sinterklaasliedjes ten gehore te brengen. Iedereen zingt natuurlijk lekker mee.

13.00 - 16.00 uur
De historische binnenstad van Lochem is helemaal in Sinterklaasstemming en in stijl ver- sierd. De Pietenband brengt gezelligheid in de straten en de winkels zijn geopend. Naast het doorlopende podiumprogramma op de Kleine Markt zijn er verspreid door de straten leuke activiteiten voor kinderen. Voor de kinderen zijn deze activiteiten te bereiken met de heuse Sinttrein. Deze stopt bij iedere activiteit in de stad en rijdt steeds dezelfde ronde. Er is voor ieder kind wat wils, zoals bijvoorbeeld knutselen, karaoke, een race-simulator, een springkussen, glittertattoos laten zetten en een draaimolen. Ook aan de inwendige mens is weer gedacht; een portie poffertjes en een lekkere oliebol gaan er vast in! Sinterklaas en zijn Pieten zijn natuurlijk ook de hele middag aanwezig in de binnenstad.

Spelregels Sinttrein
De Sinttrein rijdt de hele middag door de binnenstad. Het opstapstation is op de Gro- te Markt. Deze trein is alleen bestemd voor kinderen en dus niet voor (begeleidende) volwassenen. De trein rijdt stapvoets. Voor de kinderen die nu nog niet alleen durven: volgend jaar misschien wel!