Over de intocht

Wat een feest!
Dit jaar organiseert de Stichting Staf & Mijterweekend al voor de 15e keer een onvergetelijke Sinterklaasfeest voor jong en oud in het mooie historische centrum van Lochem. Heel veel mensen weten eigenlijk helemaal niet dat de organisatie bestaat uit een club enthousiaste Lochemmers die het traditionele Sinterklaasfeest graag wil behouden voor alle kinderen uit Lochem en omgeving. Wij doen dit al jaren vol passie. Om zo’n weekend goed neer te zetten vraagt dat heel veel handen. Al die jaren staat er een fantastische groep vrijwilligers voor ons klaar en dat zijn er toch ruim 50, hoe blij kan je als organisatie dan zijn! Zij zorgen ervoor dat niet alleen tijdens het gehele weekend alles op rolletjes loopt maar dragen ook bij in de voorbereiding. Voor ons zijn ze goud waard!

Maar alles begint natuurlijk al bij de vraag, wij hebben wel ideeën maar hoe krijgen we dat financieel geregeld? Elk jaar is het weer gelukt om het financiële plaatje weer rond te krijgen dankzij geweldige financiële ondersteuning van heel veel sponsoren, zowel in geld als producten of beschikbare ruimte. Door hen kunnen wij dit feest, dit jaar maar liefst voor de 15e keer, organiseren. En daar zijn we natuurlijk ook heel erg dankbaar voor! 

Corona
Ons voornemen was om ook dit jaar weer een leuk en gezellig programma van twee dagen op te zetten. Het draaiboek lag klaar op de plank! Helaas gooien de maatregelen rondom het Coronavirus wederom roet in het eten…..Toch zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben we met elkaar een aangepast programma in elkaar gezet. Het programma zal alleen plaats vinden op zaterdag 20 november aan het einde van de middag. De aankomst van de Sint en zijn Schoorsteenpieten zal sfeervol en gezellig zijn. Tijdens het wachten aan het Twentekanaal zijn er echte Flyboard Pieten actief op het Twentekanaal! Ook een gezellige Pietenband wacht samen met jullie op de aankomst van Sinterklaas en zijn Schoorsteenpieten. Gezamenlijk lopen we dan in optocht met jullie eigen gemaakte lampion naar de gezellige binnenstad. Het exacte programma lees je verderop in de krant.

Wij nodigen iedereen uit om weer naar het Twentekanaal te komen om dan met de Sint en zijn Schoorsteenpieten in optocht een feestje te vieren en samen af te sluiten in de binnenstad!

Wij hebben er zin in, tot de 20november!

Stichting Staf en Mijterweekend,
Derek van Altena, Tetske Rouweler, Dilly Temmink, Helène Schaap, Jose Boers, Monique van Altena, Erica Holterman en Anke Mekking